31 stycznia 2015
Makaron z sosem pieczarkowo-serowym
Tak łatwego przepisu dawno tu nie pokazywaliśmy. Kilka składników, niewielka ilość pracy a wychodzi naprawdę pyszne danie.
24 stycznia 2015
Boeuf Strogonow
Pierwszy raz jadłam "strogonowa" na urodzinach mojej koleżanki z liceum. Pamiętam do dziś jak bardzo mi smakował. U mnie w domu nikt go nie robił, tym bardziej więc wydawał mi się egzotyczny i pyszny.
21 stycznia 2015
Rosół
Kiedy byłam dzieckiem rosół był moja zmorą. Nienawidziłam tej żółtej zupy z wielkimi tłustymi okami. Dzisiaj nie wyobrażam sobie zimy bez rosołu.
15 stycznia 2015
Pieczona pierś kaczki
Dobra kaczka nie jest zła :) Musi być jednak doskonale przygotowana, czyli na pewno nie przesuszona. Mięso kaczki przygotowane według poniższej receptury spełnia ten warunek.
10 stycznia 2015
Gruszki w czerwonym winie
Pyszny zimowy deser. Jędrne gruszki duszone w czerwonym winie z dodatkiem korzennych przypraw i miodu. Słodkie, aromatyczne i rozgrzewające.