Nasz fotograf się przebranżowił. Co prawda tylko na chwilę, ale za to z jakim skutkiem! Założył kucharski fartuch, wziął do ręki chochlę i zrobił fantastyczny makaron z krewetkami.
Pyszne danie dla smakoszy owoców morza. Podajcie go z kieliszkiem białego wina a będziecie mieć wykwintną kolację.
Poniższy przepis podajemy w wersji oryginalnej spisany męską dłonią. Z fotograficzną precyzją :)
Potrzebujesz:
- krewetki - 500 g
- omułki chilijskie - 500 g
- pieczarki - 400g
- bulion warzywny - około 500 ml
- czosnek
- papryczka chilli
- makaron typu penne - pół paczki
- pomidory świeże - 2 sztuki
- bazylia świeża
- oliwa, masło
- sól, pieprz
Krewetki rozmroziłem, usunąłem ogony. Omułki chilijskie zamrożone wrzuciłem do wrzącego bulionu. Następnie na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła usmażyłem posiekany czosnek z posiekaną papryczką chilli. Dorzuciłem krewetki. Do krewetek dodałem odcedzone omułki. W tym samym czasie ugotowałem makaron. Na tej samej patelni usmażyłem pieczarki, dodałem całą resztę. Zapomniałem, że jeszcze w tym samym czasie usmażyłem na oliwie 2 posiekane pomidory z dodatkiem pieprzu i bazylii. Gotowe.
Efekt:
Smacznego!
0 komentarzy:
Prześlij komentarz