Rabarbarowych wypieków ciąg dalszy. Tym razem polecamy drożdżówki z masą budyniową, pyszną kruszonką i oczywiście rabarbarem. Są słodkie, mięciutkie, doskonałe do zabrania do szkolnej śniadaniówki, na podwieczorek czy piknik.
No cóż, ameryki nie odkryłyśmy. Truskawki z bitą śmietaną to absolutna klasyka. Tak smakowało moje dzieciństwo i za każdym razem kiedy zajadam się tym deserem przypomina mi się beztroski czas kiedy wylizywałam talerz z resztek truskawek.
Zabrzmi to pewnie dość egzotycznie, ale nigdy nie jadłam chłodnika. Nie mogłam zrozumieć jak można jeść zimną zupę. I to jeszcze z jajkiem! Zresztą podobnego zdania był Mąż nr 2. Zatem nasza kuchnia chłodnika nie widziała.
Proponujemy Wam bardzo szybką i pyszną przekąskę na kolację, piknik czy ogrodowe przyjęcie. Potrzebujecie tak naprawdę tylko dwóch składników: ciasta drożdżowego i pomidorowego sosu.
Mamy dla Was kolejną propozycję wypieku z rabarbarem. Tym razem drożdżak. Pyszny, miękki, pachnący świeżym masłem. Jego wykonanie nie przysparza większych kłopotów, ładnie rośnie i świetnie się piecze.
Nic tak nie cieszy oczu jak kolorowy i ładnie podany posiłek. A jeśli do tego jest jeszcze pyszny to mamy już ideał. I do takiego ideału można na pewno zaliczyć szaszłyki.
Jeśli lubisz smak kokosa ten sernik jest idealny dla Ciebie. Jest bardzo smaczny: nie przesłodzony, mocno kokosowy, a czekolada, która stanowi spód i wierzch deseru dopełnia całość smaku.
Rozpoczynamy sezon na grilla! Jedzenie na powietrzu smakuje zupełnie inaczej, zgodzicie się ze mną? Inne aromaty, inna przestrzeń, lenistwo i błogość. To wszystko powoduje, że uwielbiamy ten czas i możliwość spotkania się ze znajomymi przy palenisku grilla.
Kolejna propozycja na zupę krem. Paprykowy krem to naprawdę świetna zupa. Rozgrzewająca przez dodatek imbiru, wyrazista, świetnie smakuje zarówno na zimno jak i podgrzana.
Uwielbiam rabarbar. Każdego sezonu piekę mnóstwo ciast, ciasteczek, babek czy crumble z rabarbarem w roli głównej. W tym roku na pierwszy ogień poszło znakomite ciasto do którego wykonania używa się budyniu.
Najprostsza szarlotka na świecie. Proste ciasto, uprażone jabłka, piana z białek. Prosto i pysznie. Polecamy :)